top of page

Om oss

Vad roligt att du vill veta mer om oss. Sedan sommaren 2018 har vi i varierande omfattning haft försäljning och uthyrning av sport- och fritidsutrustning under namnet "Glädje & Rörelse".

 

Den 10 oktober 2021 öppnade vi vår första butik, rörelseboxen, på Dannemoravägen 4 i Österbybruk. I oktober 2022 flyttade vi till ny lokal i grannhuset, du hittar oss nu på Dannemoravägen 6. 

  • Facebook
  • Instagram
Webbutik

​Alla med bostadsadress i Sverige är välkomna att handla i vår webbutik.

Butik i Österbybruk

Vår fysiska butik i Österbybruk är till största del obemannad. Det innebär att den är öppen varje dag, men att det inte alltid finns personal på plats.​

Betalning
Ange kreditkortsuppgifter
Betalning i webbuiken

Alla med bostadsadress i Sverige är välkomna att handla i vår webbutik.

Alla priser i webbutiken är inklusive moms. De betalsätt vi erbjuder är kredit-/betalkortsbetalning genom Stripe samt direktbetalning/faktura/delbetalning med Klarna

Frakt och leverans

Vi skickar till alla adresser inom Sverige. Dina varor skickas med Postnord och beroende på vad du handlar varierar fraktkostnaden mellan 19-199 kr. Fraktkostnad beräknas och synliggörs i kassan.

 

Det är viktigt att du anger korrekt mottagaradress. Du ansvarar själv för att de uppgifter du lämnar till oss är korrekta. Eventuella felleveranser eller leveransförseningar till följd av felaktigt inmatad information från din sida ersättes ej.

​​

Normalt har du dina varor inom 2-5 vardagar, men vi kan inte garantera att det alltid är så, leveranstiden kan till exempel variera beroende på vart i Sverige du bor. Vi hänvisar till Postnord för mer information om leveranstider. ​

17915837699009536.jpg
Frakt och leverans
17894808236507044.jpg
Retur och reklamation

Enligt lagen om distansavtal har du som handlat online möjlighet att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit varan. Ångrar du ditt köp ska du returnera varan i det skick du mottog den. 

 

Är det något fel på varan du har köpt kan du reklamera den. Det är viktigt att du beskriver felet så noga du kan.

 

Använd formuläret Retur och reklamation för att registrera din retur eller reklamation för att erhålla en fraktsedel (det kan ta upp till 48 timmar för detta). Vid retur återbetalas inte eventuell fraktkostnad du erlagt vid köp.

​Tänk på att det finns varor i butiken som är begagnade, vilket innebär att de kan ha ett visst bruksslitage. Kolla bilder och beskrivning noga innan du handlar.

Retur och reklamation
Samfrakt med tradera

Vi använder Tradera som försäljningskanal av tillfälliga partivaror samt vissa begagnade produkter. Vi tillämpar automatiskt samfrakt av köp på Tradera och i vår webbutik när köpen sker under samma dag, viktigt att namn och leveransadress överensstämmer. Korrigering av eventuell redan erlagd fraktkostnad kan bli aktuell och meddelas i separat mail.

17948976283921904_edited.jpg
Samfrakt med tradera
Ny
Begagnad
Begagnat

Både i butiken i Österbybruk och här i webbutiken hittar du en hel del begagnat.  I webbutiken har du 14 dagars ångerrätt på begagnade varor men i butiken i Österbybruk gäller varken öppet köp eller bytesrätt. Men du har alltid rätt att reklamera varan om det visar sig vara något fel på den, oavsett var den är inköpt. Tänk på att alltid undersöka det du vill köpa.

 

Alla begagnade varor är särskilt markerade. I webbutiken har alla begagnade varor markering med BEGAGNAT eller en grön cirkel som bakgrund och i vår fysiska butik är det synligt på etiketten.

Begagnat
Butik i Österbybruk

Vår fysiska butik i Österbybruk är till största del obemannad. Det innebär att den är öppen varje dag, men att det inte alltid finns personal på plats.

I butiken hittar du både nya och begagnade produkter. Bland annat ishockeyskydd, skridskor, innebandyklubbor, inneskor, fotbollsskor, längdskidor, pjäxor, löparskor, träningskläder och fritidskläder. Vad som finns framme i butiken varierar efter säsong.

IMG_20221022_235528797_HDR.jpg
Butik
Hitta till butiken

Adress

Dannemoravägen 6,
748 31 Österbybruk, Sverige


Parkering

2 timmars fri parkering längs Dannemoravägen, framför butiken.

Hitta till butiken
Handla i butiken

1. Scanna QR-koden

På butikens entrédörr hittar du en QR-kod som du scannar med din smartphone. 

 

2. Identifiera dig med BankID

För att öppna dörren behöver du legitimera dig med BankID. Genom att logga in medger du att ditt namn och ditt personnummer sparas i vårt kassasystem och, om du gör ett köp, i vår bokföring, läs mer.

 

​3. Lås upp

När du identifierat dig med BankID kommer du in i butikens handlaläge. Öppna dörren genom att klicka på LÅS UPP. 

4. Handla och betala

Du använder din smartphone för att handla. Betalning sker med Swish eller kort.

Under bemannade öppettider behövs inte en smartphone för att handla.

Handla i butiken
Sälja i butiken

Vi har gjort det enkelt för dig att sälja i butiken. Allt du behöver förbereda hemma är att välja vad du vill sälja. När du kommer in i butiken fäster du etiketter på sakerna du tagit med och fyller i ett formulär. Sakerna är nu möjliga för andra att köpa!

Vid försäljning får du 75 % av försäljningspriset. Du kan välja om du vill ha pengarna insatta på ditt bankkonto eller om du vill ha ett presentkort att handla för i butiken. Du betalar ingenting om sakerna inte säljs.

Du får sälja allt som är helt och rent inom temat sport och fritid. Tycker vi att något inte hör hemma i butiken kommer vi att kontakta dig. Det finns dock några typer av varor vi redan nu kan säga att du inte får sälja:

De saker du lämnar in kommer inte att säljas i webbutiken.

Sälja i butiken
18-årsgräns

Barn och ungdomar är mycket välkomna till oss! Men, alla som handlar något ingår ett avtal och för att göra detta måste man enligt svensk lagstiftning ha fyllt 18 år. För personer som är yngre måste en av föräldrarna (eller annan förmyndare) godkänna köpet för att avtalet ska gälla. Ett godkännande måste dock inte vara uttryckligt och för köp i en affärslokal är det upp till säljaren att avgöra om köpet anses rimligt utifrån personens ålder. Eftersom vår butik är obemannad har vi inte möjlighet att ta detta ställningstagande och tillämpar av den anledningen 18-årsgräns på dörröppning och köp.

Du som är under 18 år kan få tillgång till butiken. Om du tillsammans med en förälder kommer in i butiken när den är bemannad så kan vi, med din förälders godkännande, göra det möjligt för dig att öppna dörren och handla under obemannade tider. 

 

Du som är under 18 år är alltid välkommen att handla under bemannade öppettider

310888693_1098804057490999_4499303769573445979_n.jpg
18-årsgräns
310285307_771670354127157_9018405509133432302_n_edited.jpg
Öppet köp

På nya varor har du öppet köp i 30 dagar. För att lämna tillbaka en vara behöver du komma in i butiken när den är bemannad. Alternativt höra av dig till oss på info@rorelseboxen.se.

Öppet köp gäller inte begagnade varor.

Reklamation

Om det är fel på varan du har köpt har du alltid rätt att reklamera den, alltså klaga på felet. Det gäller oavsett om varan är ny eller begagnad. Kom till butiken under en bemannad öppettid eller maila info@rorelseboxen.se.

 

Tänk på att undersöka begagnade varor noggrant innan ditt köp.

Öppet köp
Kamerabevakning

Butiken kamerabevakas dygnet runt.

​Eftersom Rörelseboxen är en obemannad butik kamerabevakar vi i syfte att förhindra och utreda brott.

Inspelat material lagras i max 7 dagar. 

 

Personuppgiftsansvarig: Josefin Bengtsson, 

Som bevakad kan du utöva flera rättigheter, särskilt rätten att få tillgång till eller radering av dina personuppgifter. Läs mer.

mobilnummer.png
Övervakningskamera
Kamerabevakning
Screenshot_20211010-202904-125.png
Öppettider

Alla dagar kl. 8 - 21.

Bemannade öppettider

Under bemannade öppettider behövs inte en smartphone för att handla.

Öppettider
bottom of page